Kees-Jan van Vliet Koninklijk onderscheiden

Kees-Jan van Vliet Koninklijk onderscheiden

Wij kennen Kees-Jan als Senior Controller van afdeling C&B bij het SCD. Maar in zijn woonplaats Bergen op Zoom is hij beroemd vanwege zijn vrijwillige inzet voor (onder andere) de volleybalvereniging. Afgelopen vrijdag bleek dat hij voor zijn maatschappelijke verdiensten een Koninklijke Onderscheiding zal ontvangen. Oftewel: een lintje! Had Kees-Jan zelf dan echt niets in de gaten?

 Collega Kees-Jan die een Koninklijke Onderscheiding heeft gekregen​​​​​​​

"Ik was compleet verrast toen de Bergse burgemeester Frank Petter mij 's morgens belde met dit nieuws. Om 12.00 uur volgde er nog een speciale regionale TV-show (spoel voor Kees-Jan door naar 13.28 min.), waarin hij iedereen nog eens persoonlijk toesprak.

Een (korte) samenvatting is al indrukwekkend: "De 55-jarige Kees-Jan van Vliet uit Bergen op Zoom  leeft en ademt volleybal. Hij is 17 jaar voorzitter geweest van Volleybalvereniging Sic Pugno. Verder was hij voorzitter en lid van diverse commissie binnen die vereniging. Daar kwam daar in 1995 ook het Beachvolleybaltoernooi bij. Onder zijn leiding is het toernooi uitgegroeid naar zo’n 150 teams. Zelfs met de drukke werkzaamheden voor de volleybalvereniging wist Van Vliet tijd te maken voor het Oranjecomité. Samen met enkele collega’s van de volleybal werkte het Oranjecomité jarenlang aan een gezellige viering van Koninginne- en Koningsdag. Natuurlijk met een sportief tintje door de zeskampen en de zeepkistenraces."

Kees-Jan werkt als sinds de start in 2008 bij het SCD. Tegenwoordig betekent dit, dat hij o.a. de opstelling van de jaarrekening coördineert en het programma ICT Verandert ondersteunt. Op het eerste gezicht lijkt dit een heel andere 'tak van sport' dan het organiseren van een volleybalvereniging of een Koningsdag. Of toch niet? We leggen we deze vraag aan Kees-Jan voor: 

"Het vak van controller is het beheersen van de bedrijfsvoering. Ik kijk natuurlijk naar de financiële aspecten, maar ook naar processen, diensten en kwaliteit. Mijn rol is om dat alles aan elkaar te verbinden.

Verbinden is voor het volleybal en het Oranjecomité eigenlijk ook de belangrijkste missie. Maar ook daar heb je te maken met alle aspecten van bedrijfsvoering. Wij zijn een financieel gezonde vereniging en dat is weer een belangrijke basis voor de jeugdafdeling. Ik heb altijd veel contacten gehad met de Nederlandse Volleybal Bond en met de gemeente. Eigenlijk zijn er dus best veel overeenkomsten met wat ik voor de Drechtsteden doe.

Er is ook een groot verschil. Op het werk moet het, de vereniging is natuurlijk helemaal vrijwillig. Des te leuker is het, als je daarvoor gewaardeerd wordt. Vrijdagmiddag regende het hier felicitaties. Ook vanuit het MT van het SCD en mijn directe collega's heb ik veel leuke reacties,  mooie bossen bloemen en de meest hartelijke felicitaties ontvangen. En ik moet nu toegeven: stiekem vind ik het allemaal heel erg leuk!

  ​​​​​​​

  • Deel op social media: