Zaken doen

Zaken doen

Voor onze partners en klanten in de Drechtsteden begeleiden wij inkoop- en aanbestedingstrajecten. Daarnaast verzorgen wij de betaling van hun facturen. Hierbij streven we altijd naar een professionele en prettige relatie met onze leveranciers.

Waar vind ik de opdrachten in de Drechtsteden?

Ben je op zoek naar aankondigingen van nationale en/of Europese aanbestedingen van de Drechtsteden? De Drechtsteden publiceren deze op TenderNed, hét aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid. Voor aanbestedingen onder de drempelbedragen volgen de Drechtsteden het eigen inkoop- en aanbestedingsbeleid. 

Factureren aan de Drechtsteden?

Het Servicecentrum Drechtsteden wil facturen correct en binnen de wettelijke betaaltermijn betalen. Om een factuur tijdig te kunnen afhandelen, vragen wij je het routenummer te vermelden op de factuur. Dit nummer kun je opvragen bij de opdrachtgever binnen de Drechtsteden.
Overigens moet een factuur altijd aan de wettelijke eisen voldoen, zoals een juiste tenaamstelling en adressering van de betalende partij en vermelding van het BTW-nummer. Een overzicht van deze eisen staat op de website van De Belastingdienst.

E-factuur

​​​​​​​De Drechtsteden ontvangen bij voorkeur elektronische facturen (e-facturen). Door de geautomatiseerde verwerking van e-facturen wordt de doorlooptijd verkort. Hierdoor kunnen e-facturen sneller worden betaald. Daarom willen wij graag dat je ons als leverancier e-facturen stuurt. Zo besparen we gezamenlijk kosten en verkorten we de betalingstermijn.

Deze e-facturen moeten voldoen aan de door Drechtsteden gestelde eisen voor elektronische verwerking welke zijn opgenomen in de verzendspecificatie e-facturen Drechtsteden.
Aanvullende informatie over e-factureren kun je vinden onder het kopje Aanvullende Regels Drechtsteden.

Factuur mailen?

Ondanks de voordelen van e-factureren is dit voor jou als leverancier (nog) niet verplicht. Kan je nog geen e-factuur versturen? In dat geval ontvangen wij de factuur, met eventuele bijlagen, graag per e-mail in 1 Pdf-bestand. Je kunt deze mailen naar crediteuren@drechtsteden.nl.

Factuur per post?

​​​​​​​Stuur je de factuur per post? Facturen voor het Servicecentrum Drechtsteden kun je sturen naar:
 
Servicecentrum Drechtsteden
t.a.v. crediteurenadministratie
Postbus 619
3300 AP Dordrecht


​​​​​​​Facturen voor overige Drechtstedenorganisaties kun je sturen naar het postadres van de betreffende Drechtstedenorganisatie. Het postadres vind je op hun website.

  • Deel op social media: